Stekt tonfisk med mangosalsa
13 maj 2018
: 2
: Lätt
Otroligt fräsch och somrig rätt. Tonfisken funkar även på grillen.
Det här behöver du
Mangosalsa
- 1 pkt mango (ICAs tärnade i låda)
• 3 avocado
• 1 liten rödlök finhackad
• 15 körsbärstomater
• 1 kruka färsk koriander
• 1-2 Pressade lime
- 2 färska skivor tonfisk, ca 150 g styck
- 1 tsk hackad fryst röd chilli till tonfisken
- 1-2 lime pressad lime ( spar några bitar till servering (gott att pressa på fisken)
- Olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
Mangosalsa
Hacka upp alla ingredienser till salladen och blanda om.
Marinera tonfiskskivorna i lite limesaft, salt, peppar och skivad chillipeppar i någon timme.
Stek på hög värme i 30-40 sekunder på varje sida. Innertemperaturen ska vara 31 grader. Kör du den för länge blir den torr och tråkig.
Avsluta med att klämma över lite lime och njut!

