Stekt tonfisk med mangosalsa

Stekt tonfisk med mangosalsa
This recipe has no ratings just yet.

Stekt tonfisk med mangosalsa

13 maj 2018
: 2
: Lätt

Otroligt fräsch och somrig rätt. Tonfisken funkar även på grillen.

Det här behöver du

Mangosalsa

  • 1 pkt mango (ICAs tärnade i låda)
    • 3 avocado
    • 1 liten rödlök finhackad
    • 15 körsbärstomater
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1-2 Pressade lime

  • 2 färska skivor tonfisk, ca 150 g styck
  • 1 tsk hackad fryst röd chilli till tonfisken
  • 1-2 lime pressad lime ( spar några bitar till servering (gott att pressa på fisken)
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Mangosalsa

Hacka upp alla ingredienser till salladen och blanda om.

Marinera tonfiskskivorna i lite limesaft, salt, peppar och skivad chillipeppar i någon timme.
Stek på hög värme i 30-40 sekunder på varje sida. Innertemperaturen ska vara 31 grader. Kör du den för länge blir den torr och tråkig.
Avsluta med att klämma över lite lime och njut!


Related Posts

Saftig smörgåstårta

Saftig smörgåstårta

Det här receptet kommer från min dagmamma och min bästis! Bästa smörgåstårtan.

Tonfisksallad med ris och ägg

Tonfisksallad med ris och ägg

Perfekt lunchlåda. Ibland vill man bara inte ha ”lagad” mat. Då är det här en matig sallad.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *