grillad majssallad med tomat och brynt salviasmör
Det här behöver du
- 4 förkokta majskolvar
- 3 1 pkt ICAs mix tomater (Olika färger)
- 2 krukor koriander
- 1 spetspaprika röd
- 1 tsk fryst hackad chili
- 3 salladslökar
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 10 blad färsk salvia
- 75 g smör
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk anchochilipulver
- svartpeppar
- 2 lime (juicen)
Gör så här
Grilla majskolvarna tills den får en fin grillad yta. Låt dem svalna under tiden du resterande steg.
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Gör gärna i förväg och låt dem hänga och bli lite torra. Strimla salvian fint.
Skär tomaterna i kvartar och hacka koriandern. Dela, kärna ur och finhacka spetspaprikan, hacka även den frysta chillin ytterligare och skiva salladslöken tunt. Rör ner allt i bunken.
Bryn smöret i en kastrull, lägg i kikärtor och salvia. Låt fräsa ca 2 minuter. Ta av från värmen, rör ner paprikapulver och chilipulver och låt röran svalna något.
Skär av majskornen från kolvarna..
Blanda de stekta kikärtorna med majs- och tomatsalladen. Smaka av med salt, peppar och limejuice.
Lägg upp på ett fat och toppa med hackad koriander.