Grillad majssallad med tomat, paprika chili och brynt salviasmör

Grillad majssallad med tomat, paprika chili och brynt salviasmör
This recipe has no ratings just yet.

grillad majssallad med tomat och brynt salviasmör

17 augusti 2025
: 4
: Lätt

Det här behöver du

  • 4 förkokta majskolvar
  • 3 1 pkt ICAs mix tomater (Olika färger)
  • 2 krukor koriander
  • 1 spetspaprika röd
  • 1 tsk fryst hackad chili
  • 3 salladslökar
  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 10 blad färsk salvia
  • 75 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk anchochilipulver
  • svartpeppar
  • 2 lime (juicen)

Gör så här

Grilla majskolvarna tills den får en fin grillad yta. Låt dem svalna under tiden du resterande steg.

Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Gör gärna i förväg och låt dem hänga och bli lite torra. Strimla salvian fint.

Skär tomaterna i kvartar och hacka koriandern. Dela, kärna ur och finhacka spetspaprikan, hacka även den frysta chillin ytterligare och skiva salladslöken tunt. Rör ner allt i bunken.

Bryn smöret i en kastrull, lägg i kikärtor och salvia. Låt fräsa ca 2 minuter. Ta av från värmen, rör ner paprikapulver och chilipulver och låt röran svalna något.

Skär av majskornen från kolvarna..

Blanda de stekta kikärtorna med majs- och tomatsalladen. Smaka av med salt, peppar och limejuice.

Lägg upp på ett fat och toppa med hackad koriander.


Related Posts

Cias coleslaw

Cias coleslaw

Världens godaste coleslaw om jag får säga det själv.

Rossoli

Rossoli

Eftersom vi har rötter i Finland så är detta något som ska finnas på julbordet. Jag väntar dock med att ha i löken för den kan jag inte äta rå.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *