nektarinpaj

nektarinpaj
This recipe has no ratings just yet.

Nektarinpaj

10 augusti 2025
: 12
: Lätt

Det här behöver du

Pajdeg

  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3 nektariner
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en springform eller pajform med hjälp av ett slätt glas.
Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor.
Lägg dem i pajskalet.
Vispa ihop creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker.
Häll fyllningen över nektarinerna.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Servera pajen kall med en kula vaniljglass.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *