Nektarinpaj
10 augusti 2025
: 12
: Lätt
Det här behöver du
Pajdeg
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 1 äggula
Fyllning
- 3 nektariner
- 2 dl creme fraiche
- 2 ägg
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en springform eller pajform med hjälp av ett slätt glas.
Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor.
Lägg dem i pajskalet.
Vispa ihop creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker.
Häll fyllningen över nektarinerna.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Servera pajen kall med en kula vaniljglass.
