Lövbiffsgryta med , svamp, äpple och cognac

Lövbiffsgryta med , svamp, äpple och cognac

Det här behöver du

  • 600g lövbiff/innanlår av nöt
  • 2 meduim rödlökar
  • 250g färska champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äpplen äpplen
  • 3 msk kapris
  • 1 msk Graveleij senap stark söt
  • 1 msk rödvinbärsgelé
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk Bongs oxfond
  • 2 msk cognac
    salt, peppar
    200g babyplommontomater
  • Ris (till servering

Gör så här

Skär lövbiffen i korta strimlor.
Hacka lök och lägg i en skål.
Tärna champinjonerna och lägg i en skål och pressa över vitlöksklyftorna. Skala och ärna äpplet.

Stek lövbiffstrimlorna i omgångar på hög temperatur i smör och lägg över i en skål.

Sätt på ris och koka enligt instruktioner på paketet

Smält smör i stekpannan, sänk värmen och ha ner löken. Låt den mjukna på låg temperatur och ha sedan ner champinjoner och vitlök. Ha även i en extra klick smör.

Töm tillbaka köttet i pannan och ha ner äpple och kapris. Rör i senap, rödvinbärsgelé, vispgrädde, cognac och oxfond. Salta och peppra.

Låt allt puttra ihop i cirka 10 minuter. Skiva babyplommontomaterna och strö över vid servering. Servera med ris