Entrecôte med fransk sparris- & potatissallad.

Entrecôte med fransk sparris- & potatissallad.
This recipe has no ratings just yet.

Entrecôte med fransk sparris- & potatissallad.

20 augusti 2017
: 15 min
: 15 min
: 45 min
: Lätt

Lite lyxmat, köp Entrecôte på bit så blir det både bättre och billigare.

Det här behöver du

  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 3 msk dill, hackad
  • Dressing:
  • 1,5 msk gravelij senap
  • 2,5 msk pressad citron
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 dl kallpressad rapsolja
    salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Dressing

Vispa ihop senap, citron och vatten.
Vispa sist i oljan, lite i taget.
Smaka av med salt och peppar.

Övrigt

Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Låt den ånga av och skär den i mindre bitar.
Rör ihop potatisoch dressingen.
Snäpp av den nedre grova delen på sparrisen.
Torr stek sen sparrisen i torr panna med lite havssalt, avsluta stekningendroppa påen gnutta olja.
Dela sparrisen i mindre bitar.
Lägg undan lite dill för dekoration på toppen
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill.
Byt gärna till en ren skål och toppa med den sparade dillen.


Related Posts

Tacopaj

Tacopaj

Perfekt när man har rester över efter tacomiddag. Då har man bara i resterna istället för fyllningen

Helstekt rostbiff med päroncouscous och Crema di balsamico

Helstekt rostbiff med päroncouscous och Crema di balsamico

Det här behöver du Gör så här Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 30 min. Använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet […]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *