Tacopaj
13 augusti 2017
: 8
: Medium
Perfekt när man har rester över efter tacomiddag. Då har man bara i resterna istället för fyllningen
Det här behöver du
Pajdeg
- 210 gr vetemjöl
- 100 gr smör
- 1 äggula
- 1 msk olja
- 3msk vatten
Fyllning
- 2 påsar tacokrydda
- 1 dl vatten
- 500 gr köttfärs
- 100 gr tomat
- 100 gr paprika
- 1 burk majs
Äggstanning
- 4st ägg
- 2 dl gräddfil
- 1½ dl
- mjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°
- Ta fram smöret och låt det stå framme en stund
- Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och knåda ihop degen.
- Tryck ut degen i en form var noga med att den inte blir tjock i skarven mellan kant och botten.
- Stek köttfärsen med tacokryddorna och 1 dl vatten
- Hacka tomat och paprika (Spar några skivor av paprikan för dekoration)
- Blanda köttfärs, tomat, paprika och majs
- Lägg i pajskalet
- Vispa ihop äggstanningen och häll den i formen, det gör inget om den går över pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen i 55 min (Efter ca 40 minuter kan du täcka den med folie för att den inte ska få för mycket färg

