Upphöjd köksträdgård

Upphöjd köksträdgård

De få som verkligen känner mig vet att jag är en riktig stenget. Jag inte smidig som en då. Jag bara älskar sten! Svenska småländska murar kan få mig alldeles lycklig. Min drömträdgård är därför ganska stenig. Jag vill dessutom skapa en trädgård med upphöjda land så att man slipper ligga på knäna och plock ogräs. För varken jag eller M blir yngre. Jag vill att man kommer åt det från alla håll så att man slipper trampa igenom själva ”landet” Lite engelsk grönaksträdgård. Grusade gångar är OK men helst stenlagda så att man vill gå barfota där. Särskilt M har kinkiga fötter.

Min moodboard har en fyrkantig trädgård men jag tror att kanske skulle en avlång kännas bättre och lite modernare men själva idén och utformningen finns där.
Jag har faktiskt ingen riktig aning vad som ska odlas där mer än smultron, jordgubbar, socker ärtor och kryddor. Men det är väl en bra början? Det finns en löjlig glädje i att e saker växa.

Jag vill ha en fuktslang gärna med en bevattningsdator som kan styras via mobilen t.ex. Just datorn vet jag inte ens om det finns en.Men det borde det. För hur det än är så kommer vi inte vara där jämt och man vill ju inte att trädgården mår dåligt när man inte är på plats. Bra jord och bra bevattning och sittvänliga upphöjda bäddar. Ja där har ni grunden till min drömträdgård