Tiramisu á la Cia

our blog

Tiramisu á la Cia

,
In Dessert
,

 

4 st äggulor
4 msk strösocker
1 dl marsalvin
2 dl starkt kaffe helst espresso
500 g mascarpone
1 pkt savoiardikex
2 msk kakao
1 st kitchen aid

  • Börja med att fixa till kaffet så att det hinner svalna, häll i marsalavinet direkt så hjälper det till att kyla ner kaffet.
  • Vispa äggulor och socker i KitchenAid till vitt klet som liksom toppar sig .
  • Klicka i mascarponen lite i taget på låg hastighet.
  • Ta hälften av Savoiardikexen och vänder dem snabbt i kaffe/vin blandningen. Kexen ska fortfarande vara spröda och nästan kännas torra.
  • Lägg ett lager av kexen i formen och bre på knappt hälften av mascarpone/äggkletet.
  • Pudra med kakao
  • Lägg på en ny omgång med kaffedoppade kex.
  • Spritsa toppar av mascarponefluff på toppen. 
    (Det går även bra att bara smeta ut fluffet med en slickepott)
  • Vänta MINST 5 timmar för tiramisun att mogna, kaffet letar sig in i kexen och allt binder ihop sig.
  • När topparna blivit stela i kylen sikta över ett rejält lager med kakao.

Spara

Spara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*