Tiramisu á la Cia

Tiramisu á la Cia

Det här behöver du

  • 4st äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl marsalvin
  • 2 dl starkt kaffe helst espresso
  • 500 g mascarpone
  • 1 pkt savoiardikex
  • 2 msk kakao
  • 1 st kitchen aid

Gör så här

  1. Börja med att fixa till kaffet så att det hinner svalna, häll i marsalavinet direkt så hjälper det till att kyla ner kaffet.
  2. Vispa äggulor och socker i KitchenAid till vitt klet som liksom toppar sig .
  3. Klicka i mascarponen lite i taget på låg hastighet.
  4. Ta hälften av Savoiardikexen och vänder dem snabbt i kaffe/vin blandningen. Kexen ska fortfarande vara spröda och nästan kännas torra.
  5. Lägg ett lager av kexen i formen och bre på knappt hälften av mascarpone/äggkletet.
  6. Pudra med kakao
  7. Lägg på en ny omgång med kaffedoppade kex.
  8. Spritsa toppar av mascarponefluff på toppen.  
    (Det går även bra att bara smeta ut fluffet med en slickepott)
  9. Vänta MINST 5 timmar för tiramisun att mogna, kaffet letar sig in i kexen och allt binder ihop sig.
  10. När topparna blivit stela i kylen sikta över ett rejält lager med kakao.