Färsspett med couscous och fänkålsyoghurt

our blog

Färsspett med couscous och fänkålsyoghurt

,
In Nötkött
,

Mat med smak av mellanöstern

Fänkålsyoghurt

  • 300 gram yoghurt, rysk
  • 1 st fänkål
  • 1 msk ingefära, riven. Köp på tub S:t Maria
  • 1 Citron, rivet skal
  • ½  Citron, pressad saft
  • olivolja
  • flingsalt
  • finmalen svartpeppar

Färsspett

  • 500 gram färs lamm eller nöt
  • ½ rödlök
  • 1 kruka persilja
  • ½ kruka koriander
  • (1 pkt feta) Som variation när så önskas
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • grillspett, i trä

Till servering

  • Couscous
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • ½ kruka koriander
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen men tillsätt tomatpuré och buljongtärning till vattnet när det kokas upp. Strö ½ kruka koriander över couscousen när den är klar för servering.

  • Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och ½ kruka koriander (smulad feta) Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar.

  • Forma färsen runt spetten. Börja från mitten av spetten och knåda ut mot toppen, ta bort överflödig färs och upprepa. Stek spetten i smör och lite olja på medelhög värme snurra dem lite då och då.

  • Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Rör ner ingefärmoset i yoghurten Skölj och finriv skal av citron. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften och strö över citronskalet. Avsluta med att ringla över olivolja, dra några drag svartpeppar  med kvarnen och strö på lite flingsalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*