Saftig smörgåstårta

Saftig smörgåstårta

Det här behöver du (10 personer):

12 landgångsbröd
bregott

Tonfiskfyllning
2 burkar tonfisk i vatten (á 185 g)
citronsaft
1½ dl lättmajonnäs
1½ dl gräddfil
1 dl purjolök

Räkfyllning
150 gram skalade räkor
½ dl lättmajonnäs
½ dl gräddfil
svartpeppar
klippt dill

Garnering
Majonnäs (blandas med fördel med lite crème fraiche)
4 hårdkokta ägg
150 gram skalade räkor
citronskivor
dill
cocktailtomater
Ärtskott
(Special dekoration rädisa och gurka)

Gör så här:
Bred sparsamt med bregott på nio brödskivor, Inget på de tre som ska ligga överst.

Börja med tonfiskfyllningen.
Häll av vattnet från tonfisken och finfördela tonfisken i en skål.
Hacka purjolök och blanda tonfisk, purjo, majonnäs och gräddfil.
Smaka av med citron och svartpeppar.

Sen gör du räkfyllningen.
Hacka räkorna in mindre bitar som du blandar med majonnäs, gräddfil och hackad dill. Smaka av med litenymald svartpeppar.

Lägg ut tre av de smörade brödskivorna tättintill varandra. Bred hälften av tonfiskfyllningen över botten.
Lägg på 3 nya skivor men lägg dem på andra ledden så att de korsar varnadra så håller tårtan ihop bättre.
Bred ut räkfyllningen över dett nya lagret. som du sedan täcker med återstående tonfiskfyllning.
Lägg på de osmörade brödskivorna. Bred på majonäs-créme fraiche över och runt hela tårtan.
Sen är det bara det roliga kvar, garnera!



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *