Stekt ”blomkålsris”

our blog

Stekt ”blomkålsris”

,
In Nötkött
,

recept-stekt-hackad-blomkal3

1 msk sesamolja
1 msk Vitlök
300 gram Kött
2 dl Tärnade morötter
2 dl broccoli

1 Blomkålshuvud/finhackat
3 st Ägg
3 msk Japansk Soya
Svartpeppar
Hackad Salladslök
Ärtgroddar eller hackade sockerärtor

  1. Börja med att hacka alla ingredienser. blomkålen körs i matberedare, harman ingen hatberedare går det bra att t.ex köra i hackskålen till en stavmixer, fast då får man köra det i omgångar.
  2. Värm grytan eller pannan och häll i sesamoljan och vitlöken.
  3. Bryn sedan köttet
  4. häll i morotstärningaroch broccoli och fräs det med köttet.
  5. ha iblomkålen och låt den bli varm.
  6. flytta ut det som finns i grytan till sidorna och häll i de söndervispade äggen. låt dem stelna en aning och rör sedan ihop blandningen
  7. ha i soya och peppar
  8. Servera och toppa med hackad salladslök och ärtgroddar/hackade sockerärtor.

recept-stekt-hackad-blomkal1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*