Spaghetti med blåmusslor

our blog

Spaghetti med blåmusslor

,
In Pasta, Skaldjur
,

Smarrigt recept som även kan göras på frysta musslor.

Tillagningstid 20 min
4 portioner

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 5 dl hackad dill
Gör så här:

  1. Skölj musslorna ordentligt och dra bort ”skägget”.
  2. Släng de trasiga.
  3. Koka pastan enl anvisning på paketet.
  4. Fräs lök, vitlök och timjan i smör i en stor kastrull.
  5. Tillsätt musslorna och rör ett varv.
  6. Häll på vin och vatten.
  7. Sätt på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig (släng dem som inte öppnat sig).
  8. Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål, täck med plast. (Plocka ev ut hälften av musslorna ur skalen).
  9. Smula ner buljongtärningen i kastrullen.
  10. Häll på grädden.
  11. Låt såsen koka ihop ca 10 min.
  12. Vänd ihop pastan med sås, musslor och dill.
  13. Servera direkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*