Skagenlax

our blog

Skagenlax

,
In Fisk, Skaldjur
,

En rätt som är både snabb och enkel, så den passar bra till lite vardagslyx.

500 gr 4st/portionsförpackade laxfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag (ca ca 400 gr/ca 170gr utan lag)
200 gram skalade räkor
1 tub skagenmjukost
5 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
½ tsk cayennepeppar
1 dl riven västerbottenost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg i laxen i en ugnsfast form.
Salta och peppra.
Häll av lagen från kräftstjärtarna och sprid ut dem över fisken tillsammans med de skalade räkorna.
Vispa ihop skagenosten, grädden, hummerfonden med dill och cayennepeppar.
Smaka av med en aning salt, men var ta det försiktigt!
Häll blandningen över fisken.
Fördela osten över anrättningen.
Gratinera i ugnen i 25-30 min.
Servera laxen med nykokta små delikatesspotatisar eller pressad potatis En citronklyfta är fint både till garnering och den höjer även smaken så använd den.

Spara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*