Scampi med vitlökssmörsås

our blog

Scampi med vitlökssmörsås

,
In Plockmat, Skaldjur
,

Perfekt både som förrätt eller dela på två till middag.

Det här behöver du:

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olja
  • 1,5 dl Prosecco/Vitt vin (Jag hade bara Prosecco så det är mitt recept)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl grädde
  • 75 g smör
  • salt
  • 0,5 citron, lite saft och finrivet skal
  • 1-2 klyftor pressad vitlök
  • 1 påse råa skalade scampiräkor
  • 1 msk, hackad persilja

Tillagning:

  1. Svetta löken i oljan någon minut så att den blir genomskinlig inte brynt.
  2. Häll på Prosecco och vinäger. Koka ihop några minuter. Häll på grädde och koka ihop till hälften.
  3. Sila av genom finmaskig sil. Rör i smör. Ställ åt sidan.
  4. Fräs den pressade vitlöken snabbt på medelvärme så att den inte blir besk.
  5. Lägg i Scampin och öka värmen, fräs dem 2 minuter på varje sida.
  6. Smaka av med salt och citronsaft.Rör ner persilja och citronskal.
  7. Servera med nygräddade ljusa bröd av baguettetyp för att doppa i såsen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*