Salvia- & äppelkyckling

our blog

Salvia- & äppelkyckling

,
In Kyckling
,

Smaskig helgrätt men enkel nog för att lagas på en vardag.

600 gram kycklingfilé
1 msk smör
2 små rödlökar
1 ½ dl grädde
1 dl vatten
en kruka salvia (Grovhackad)
1 grönsaksbuljongtärning
2 röda äpplen skivade
25 gram kallt smör (ska hyvlas ovanpå)
salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader.

  1. Skala potatisen koka den under tiden du tillreder kycklingen.
  2. Skala löken och klyv den i klyftor.
  3. Salta och peppra kycklingen och bryn den sedan i smör på båda sidorna så att den får färg.
  4. Lägg över i en ugnsform.
  5. Fräs löken i stekpannan och tillsätt sedan grädde, vatten, salvia och buljongtärning. Låt det koka upp.
  6. Under tiden såsen kokar upp skivar du äpplena och lägg dem runtom kycklingfiléerna i formen.
  7. Häll över såsen och hyvla på smör.
  8. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur som gått över 72 °C.
  9. Pressa potatisen och servera med kycklingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*