Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

our blog

Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

,
In Plockmat
,

Rödbetshjärtan med ädelostkräm och baconchips, perfekta som plockmat.

250 g färdiga förkokta rödbetor som du skivar och delar till munsbitar. Jag använde pepparkakshjärtan för lagom storlek (inte ”No waste” matlagning).
1 tsk olivolja
havssalt
150 g ädelost
6 msk crème fraiche
1 pkt bacon
gräslök, till garnering
  1. Mixa ihop ädelost och crème fraiche till en kräm.
  2. Fyll en spritspåse och kyl krämen.
  3. Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. När de svalnat ska de kännas som knapriga chips.
  6. Skär rödbetorna i halvcentimetertjocka skivor, som du sedan skär till munsbitsstora bitar.
  7. Häll en tsk olivolja i stekpannan.
  8. Stek och salta med havssalt
  9. Låt rödbetorna svalna ordentligt (annars smälter ostkrämen och rinner)
  10. Toppa med ädelostkräm och bacon.
  11. Garnera med gräslök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*