M får idén om ett herrum

our blog

M får idén om ett herrum

,
In Man Cave
,

I vårt hus ingår en dröm om ett herrum eller som vi kallar det ”man cave” I större våningar vid sekelskiftet hade man ett rum bara för herrarna dit de drog sig tillbaks efter middagen avnjöt en cigarr och kanske lite cognac.

Nu är det inte sekelskiftets lite stela salong M är ute efter. Möjligen lite av den mörkare inredningen som nog var praktisk med tanke på hur rök och nikotin färgar.

Tack och lova röker inte M cigarr så någon separat ventilation behöver vi inte tänka på utan mer myskänslan med bekväma insuttna läderfåtöljer välplacerad punktbelysning och lite grövre manligare detaljer. Alltså ett rum med lite manligare karaktär fast där även kvinnor är välkomna. 🙂

mancavenew

Själva idén kläckte han ur sig efter att ha passerat detta galleri när de satt ett gäng och myste med var sin öl. Jag har förevigat själva lokalen. I Ms fall skulle det nog lätt kunna kallas ölrummet. Men det låter liksom inte lika coolt 🙂 utan mer som ett A-lagsrum med parkbänk. Så vi kommer nog även fortsättningsvis att kalla det Ms ”man cave.”

(avstavas herr-rum) (förr) rum i större våning där herrarna samlades efter middagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*