Lakritscheesecake med hallonsås

our blog

Lakritscheesecake med hallonsås

,
In Dessert
,

Kan förberdas innan långt innan den ska serveras vilket är toppen om man ska få besök.
Det här behöver du

200 g Philadelphiaost
4 msk florsocker
¾ tsk Kalabrienlakritspulver, finmalt
1½ tsk äkta vaniljsocker
2 ½dl grädde, flytande
Bragokex, smulade
Till såsen
200 g hallon, frysta – sedan upptinade
1½ tsk florsocker

 
 
 

Gör så här

  • Smula ner Bragokexen.
  • Vispa ihop Philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker & lakritspulver med elvisp till en slät fin kräm.
  • Tillsätt sedan grädden i philadelphiavispet och vispa tills en tjock härlig konsistens uppstår.
  • Fyll upp cheesecakesmeten i en spritspåse av plast.
  • Lägg svalt i kyl fram till servering.
  • Tina de frysta hallonen
  • Passera dom genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret samtidigt som hallonen mosas genom silen.
  • Använd en sked och tryck ut all saft.
  • Pressa och dra skeden fram och tillbaks i silen.
  • Släng kärnorna som finns kvar i silen.

Fördela ut Bragokross i några fins glas.
Spritsa ut lite chesecakefyllning och varmva med en omgång kexsmulor.
Skeda över lite hallonsås, dekorera gärna desserten med saltlakritsströssel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*