Kyckling med chimichurri och stekt majs

our blog

Kyckling med chimichurri och stekt majs

,
In Kyckling
,

Gott och fräscht utan grädde eller crème fraiche!

4 portioner

Kycklingen:

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 små burkar Green Gigant majs
  • ½ msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 500 gr Potatis

 

 

 

 

Tomatchimichurri:

  • 3 Skivade vitlöksklyftor
  • ½ msk röd chili, färdighackad findus
  • ½ dl olivolja
  • 2 tomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad oregano
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • ½ msk malen spiskummin
  • ½ tsk salt
Gör kycklingen så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatis och lägg på en plåt och kör in den i ugnen.
  3. Salta och peppra kycklingen.
  4. Kör den i ugnen tills den är genomstekt (Vill du ha stekyta och vacker färg bryner du den först eller grillar den på grillen det tar 6–10 min beroende på storleken.

Gör tomatchimichurrin så här:

  1. Stek vitlök och chili i oljan ca 1 min. (Var försiktig så vitlöken inte blir bränd, då blir den besk.).
  2. Fintärna tomaterna.
  3. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Häll av vattnet från majsen och stek den i lite smör tills den är varm.
  5. Lägg i kycklingen i Chimichurrin och rör om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*