Kyckling i ostsås med potatis- och rotselleristomp

our blog

Kyckling i ostsås med potatis- och rotselleristomp

,
In Kyckling
,

Ingredienser
4 port
[one_third class=”” last=”no” ]
Kyckling
• 650 g Kyckling Minutfilé
• 1 krm Salt Fint
• 1 krm Svartpeppar Malen
• 0.5 st Rödlök
• 1 msk Olivolja
• 1 msk Smör
• 3 dl Vispgrädde
• 1 msk Senap graveleij
• ¼ Grönsaksbuljongtärning
• 50 g Parmesan
[/one_third]
[one_third class=”” last=”no” ]
Potatis- och rotselleristomp
• 300 g Potatis
• 500 g Rotselleri
• 1 msk Mat & Bak Smör
• 1 krm Salt Fint
• 1 krm Svartpeppar Malen
[/one_third]
[one_third class=”” last=”yes” ]
Tillbehör
• 225 g Haricot Verts Fryst
[/one_third]



Gör så här:

Skala potatis och rotselleri och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten ca 20 min.

Salta och peppra de tinade kycklingfiléerna och skala och finhacka löken.
Hetta upp lite olja och smör i en gryta och bryn kycklingfiléerna med löken ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Tillsätt grädde, dijonsenap och buljong. Låt puttra ca 5 min.
Riv över ost, blanda om.
Smaka av med salt och peppar.

Tillbehör: Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten.

Sila av vattnet från potatis och rotselleri. Tillsätt smör och en nypa salt och peppar och mosa ihop med en gaffel eller en stomp, vi är lata och kör i KitchenAiden.

Näringsvärde: 718 kcal: 46 g protein, 49 g fett, 23 g kolhydrater.
Recept: Mari Bergman/Mathem.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*