Helstekt rostbiff med päroncouscous och Crema di balsamico

our blog

Helstekt rostbiff med päroncouscous och Crema di balsamico

,
In Nötkött
,

800 gr rostbiff i bit
Salt och peppar

3 dl couscous
3 dl vatten
½ tsk salt
1 grönsaksbuljongtärning
300 gr tomat (Två stora tomater)
1 st purjolök
2 st päron
1 msk Citronsaft

Crema di balsamico

Gör så här:

    • Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
    • Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 30 min. Använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
    • Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen och salt
    • Finhacka tomat, purjolök och päron blanda med citronsaft.
    • Blanda ihop couscousen med hacket.
    • Lägg upp couscous och kött
  • Ringla Crema di balsamico över anrättningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*