Hawaiikassler

our blog

Hawaiikassler

,
In Fläskkött
,

70 och 80-tals mat = mat med frukt i!

  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 påse fryst ananas (350 gram)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk vindaloo curry
  • 500-600 g kassler
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl riven ost (präst)

Servera till

  • 4 port ris
  • 1 röd paprika hackad
  • 1 påse finbladig salladsmix
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tina ananasen
  • Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry.
  • Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  • Skär kasslern i små kuber. Blanda kassler, ananas och grönsakerna.
  • Vispa grädden och blanda den med chilisås.
  • Bred chiligrädden över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera kasslern med ris och sallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*