Focaccia med örtsmör

our blog

Focaccia med örtsmör

,
In Bröd, Plockmat
,

1 långpanna

• 2 msk olivolja
• 8-9 dl vetemjöl special
• 2 tsk salt
• 25 g jäst
• 4 dl vatten
Kryddsmör:
• 3 vitlöksklyftor
• 2 msk hackade färska blandade örter, t ex mejram, timjan och salvia.
• 50 g Smör
Till långpanna:
• 2 msk olivolja
Pensling:
• vatten
• Flingsalt

Sätt ugnen på 225°
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten (37°), rör ut jästen.
2. Tillsätt olivolja, mjöl, salt.
3. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig.
4. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
5. Skala och finhacka vitlöken och klipp örterna till småbitar. Rör ihop med smöret.
6. sprid ut olivolja i en långpanna (djup ugnsplåt)
7. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den. Gör små gropar i degen och fördela kryddsmöret i dem.
8. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
9. Pensla med kallt vatten och strö över saltet.
10. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min tills brödet fått fin färg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*