Entrecôte med fransk sparris- & potatissallad.

our blog

Entrecôte med fransk sparris- & potatissallad.

,
In Nötkött, Sallad & Salsa
,

Lite lyxmat, köp Entrecôte på bit så blir det både bättre och billigare.

1 kg färskpotatis
500 g grön sparris
1 st rödlök, finhackad
3 msk dill, hackad
Dressing:
1,5 msk gravelij senap
2,5 msk pressad citron
1,5 msk vatten
1,5 dl kallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar

Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten.
Vispa sist i oljan, lite i taget.
Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Låt den ånga av och skär den i mindre bitar.
Rör ihop potatisoch dressingen.
Snäpp av den nedre grova delen på sparrisen.
Torr stek sen sparrisen i torr panna med lite havssalt, avsluta stekningendroppa påen gnutta olja.
Dela sparrisen i mindre bitar.
Lägg undan lite dill för dekoration på toppen
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill.
Byt gärna till en ren skål och toppa med den sparade dillen.

Spara

Spara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*