Chili på picknickbog serverad som burritos

our blog

Chili på picknickbog serverad som burritos

,
In Fläskkött
,

Vi hade en monster picknickbog och ville inte äta samma mat i flera veckor så vi delade upp den på två rätter. (Båda finns på sajten)

Chili:
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
750 gram fläskkött, jag använde picknickbog.
100g stekfläsk
2 stänger blekselleri
1 stor morot
1 rökt anchopeppar
1 ½ tsk hackad röd chili (Jag använder fryst färdighackad)
1 burk passerade tomater
2 dl vatten
2 små burkar ananasringar
½ dl olivolja
¼ dl balsamvinäger
½ msk kumminfrön
1 msk rökt paprikapulver
1 msk malen koriander
½ msk oregano
salt, peppar efter smak

Chunky koriander-guacamole:
2 avokado
1 kruka färsk koriander
1 lime
1 tomat
1 nypa salt

Tillbehör:
Majs
gräddfil
Fintskivad rödlök
Riven TexMex ost
Tortillabröd

Hacka vit- och rödlök.
Stek i smör till löken blivit glansig, ha sedan över i en stor gryta.
Skär fläskkött och stekfläsk till mindre bitar.
Bryn lite i taget i en stekpanna, peppra ett varv och lägg sedan över köttet i grytan.

Smula is ancho chili i grytan, tillsammans med rödchilli och hackad selleri och morot.
Slå på krossade tomater och vatten.
Slå på juicen från båda burkarna med ananas.
Skär ananasskivorna till små bitar och ha i dem i grytan.
Låt allt koka upp. Ha i balsamvinäger samt olja.
Sänk värmen och låt puttra i cirka 4-5 timmar.
ha koll mot slutet så att det inte bränner fast i grytan.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt chili.

Skrapa ur avocadoköttet och blanda med hackad koriander och tomat samt pressad lime. Rör ihop och smaka av med lite salt.
Servera tillsammans med små skålar med finskivad rödlök, riven ost, majs, gräddfil samt tortillabröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*