Backgatan 4, Centralvägen 30, Hälleforsnäs

our blog

Backgatan 4, Centralvägen 30, Hälleforsnäs

,
In Dessa blev det inte
,

Två tomter en med bara skog på och en trädgårdstomt med väg runtom. Egentligen skulle vi kolla på ett hus nästan identiskt med Fallen 420 men när vi ändå skulle åka så långt så kikade jag på vad som fanns i närheten. Mika vill ju bo som en eremit utan grannar så han var nog skeptisk till en början.

Huset som var likt Fallen åkte vi bara förbi. Det var mörkt och hög skog runt om. Ingen inbjudande tomt alls. Men mitt alternativ gick hem hos oss båda. Vi vågade oss in och kunde kika runt då ingen bor i huset. Även här ett renoveringsprojekt. där grunden/källaren behövde tas om hand för att stoppa fukt. Mycket annat jobb som också skulle göras men vi beslutade oss för att ge ett bud innan visning. Besiktningsprotokollet fanns ju att tillgå bland dokumenten för huset så vi vet ju vad som väntar.

Fördelen är att här kan vi vara redan från början! Eftersom tomten ligger isolerad från andra grannar genom väg och kändes väldigt privat kände Mika också att det inte skulle vara så dumt med ett hus mitt i ett samhälle.

Vi gav ett dolt bud och kom överens om att skriva på morgonen dagen därpå. Men jag är säker på att mäklaren INTE höll det dolt utan utnyttjade vårt bud att driva på andra intresenter.

😞😢Så besviken på Fastighetsbyrån i Flen
Vi hade fått accept på vårt bud och ordnade intyg kontaktade banken allt var OK. Vi skulle skriva på om några timmar.Så hör de av sig (Via SMS!) och ställer in.

Muntligt avtal är inte bindande i fastighetsaffärer. Men att ändra sig bara timmar innan tycker jag är fult både av säljare (dödsbo) och mäklare.

Som jag förstår det är det mäklarens ansvar att tillvarata både köpare och säljares intresse. Men så är aldrig fallet och absolut inte i detta.

Backgatan 4, Centralvägen 30

Hälleforsnäs tätort, Flen

895 000 kr

BostadstypVilla
Upplåtelseform Äganderätt
Antal rum5 rum
Boarea 125 m²
Biarea 25 m²
Tomtarea1 920 m²
Byggår 1931
Driftkostnad 40 215 kr/år
Mäklare Per Elfving

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*