Uterummet

our blog

Uterummet

,
In Drömmen, Uterummet
,

Uterum eller så kallad pensionärskuvös i all ära. Det moderna får vara för min del men Ja, låååångt fram i drömmarna finns även ett växthus. Ja inte de där små 80-talsväxthusen där växterna antingen torkade, möglade eller brändes ihjäl eller de supermoderna lådorna utan ett BRA och VACKERT växthus. Helst ett Hartley Botanical med även öppna delar så att man kan sitta ute under glastak även när det regnar. Som sedan glider ut i en pergola.

Det är ett genomtänkt växthus som är till för att både fundera och vara vackert. Med skuggardiner, odlingsbänkar, vädringsfönster och andra smarta tillbehör. Då ska ni få se på Tomater!!! Egentligen är det helt galet att det finns en sektion om trädgård här hos mig. För ärligt talat jag har inga gröna fingrar även om de blivit grönare med åren. Det finns någon märklig glädje i att se saker växa. Det har jag upptäckt de senaste åren. Innan dess såg jag bara arbetet som var oändligt.

The-Architectural-Range1

Idag ser jag smågodis som växer på buskar, träd och växter. Vi har odlat tomater i köksfönstret i flera år nu. Men det vore coolt om de fick bo bättre när de växer. För Svenska sommaren är inte den tomatvänligaste även fast de är lätta att odla. Så ett hem för dem och vem vet kanske vågar man sig på både vindruvsrankor och persikoträd om man har grundvärme under vintern. Ja för bygger vi ett växthus ska det vara minst 15 kvm. så att det finns utrymme för fasta växter och att faktiskt vara där bara för att vara.

DSC_6658_RT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*